Gerstegras (Barley Grass) kweken

Gerstegras (Barley Grass) kweken - KWEEK
Wist je dat de jonge bladeren van gerstegras veel vitaminen, mineralen en eiwitten bevatten die noodzakelijk voor onze voeding zijn? En dat het sap van gerstegras achttien aminozuren bevat die ons lichaam elke dag gebruikt bij de celopbouw, celregeneratie en energieproductie? Gerstegraspoeder is alleen niet goedkoop. Geen nood… je kunt het gras heel gemakkelijk zelf kweken!

Hoe kweek je gerstegras?

Grow it yourself: Barley grass

Leg gerstzaden in water zodat ze sneller ontkiemen. Doe de zaden na 24 uur in een potje met aarde. Zet de pot op een warme en lichte plek om het groeien te stimuleren. Geef de zaadjes elke dag water. Binnen 14 dagen groeien de zaadjes ongeveer 20 centimeter; met 100 gram zaadjes produceer je ongeveer 100 gram gras. Dat is alles! Wil je zelf sap maken? Ook dat is heel simpel. Mix 100 tot 200 gram gras en 3,5 liter water in een blender. Filter het sap, verdun het met 3,5 tot 7 liter water en je bent klaar!

De vitaminen in gerstegras

Gerstegras zit boordevol vitaminen. Het bevat bètacaroteen, foliumzuur, pantotheenzuur, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6 en vitamine C, maar ook de mineralen kalium, calcium, magnesium, ijzer, koper, fosfor, mangaan en zink. En door het gerstegrassap te drinken krijg je veel levende enzymen binnen. Een ervan is een anti-verouderingsenzym dat superoxide dismutase (SOD) wordt genoemd.

Grow it yourself: Barley grass

Uit onderzoek in Japan en andere landen blijkt overigens dat gerstegras kan helpen wanneer je last hebt van astma, obesitas, een verouderde huid, bloedarmoede, artritis, gastritis, maagzweren, diabetes, cellulaire schade door röntgenstralen, hartaandoeningen en hepatitis.

Zit er geen addertje onder het gras? Er moet toch een minpuntje zijn? Ja, dat klopt. Er is er eentje... Er is een kleine kans dat je smaakpapillen de smaak van het groene, licht bittere sap niet helemaal op prijs stellen.