Welke gereedschappen heb je nodig bij thuiskweken?

Welke gereedschappen heb je nodig bij thuiskweken? - KWEEK

Als je wilt beginnen met thuis kweken in een folietunnel, heb je een aantal gereedschappen en materialen nodig. Hieronder vind je een lijst van de belangrijkste tools die je nodig hebt om te starten:

Stalen-buizen: Dit is voor het frame van de folietunnel en het belangrijkste materiaal dat je nodig hebt. Je kunt deze buizen kopen op de webshop van Rovero. Zorg ervoor dat je buizen koopt van de juiste diameter, afhankelijk van de grootte van je tunnel.

Transparante folie: Dit is de hoes die over het frame van de folietunnel gaat en die je planten beschermt tegen de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de folie transparant is en voldoende licht doorlaat voor je planten.

Schaar of mes: Om de folie op de juiste maat te knippen, heb je een schaar of mes nodig.

Meetlint: Om de lengte en breedte van je folietunnel te meten, heb je een meetlint nodig.

Boormachine: Om de aan elkaar te bevestigen, heb je een boormachine nodig. Hiermee kun je gaten boren in de buizen waar je vervolgens de schroeven in kunt draaien.

Schroeven: Om de stalen-buizen aan elkaar te bevestigen, heb je onderdelen nodig. Zorg ervoor dat de juiste materialen gebruikt die geschikt zijn voor de diameter van je PVC-buizen.

Schroevendraaier: Om de schroeven vast te draaien, heb je een schroevendraaier nodig.

Grondzeil: Om onkruid te voorkomen en de grond te beschermen, kun je een grondzeil gebruiken. Dit is optioneel, maar kan handig zijn als je wilt voorkomen dat er onkruid groeit in je folietunnel.

Waterkan: Om je planten water te geven, heb je een waterkan nodig. Hiermee kun je de planten gericht water geven en voorkom je dat je de planten te veel water geeft.

Met deze gereedschappen en materialen kun je een eenvoudige folietunnel bouwen en thuis beginnen met kweken. Er zijn natuurlijk ook nog andere gereedschappen en materialen die handig kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld plantenlabels om je planten te labelen en een thermometer om de temperatuur in de tunnel te meten.